Utanpå
» Hjul och fälgar
» Belysning och neonljus
» Spoilers och sidokjolar
» Dekaler
» Bilvårdsmedel och olja

» Reservdelar

Inuti
» Stereo och högtalare
» GPS och navigation
» DVD-spelare och skärmar
» Telefoner
» Inredning

Byt bil
» Annonser
» Auktioner
» Ny bil

» Biltester

Tanka o betala
» Bensinbolag 
» Billån
» Betal- och kontokort

Böcker o tidskrifter
» Bilböcker
» Biltidningar

 

GPS och navigation

GPS är en förkortning för "Global Positioning System", och är ett världsomfattande navigationssystem där din kordinat registreras och sedan matchas på en karta. Med andra ord, du vet var du är på kartan. Med hjälp av ny och modern mjuk- och hårdvara kan du även ställa in var du vill (antingen per namn, kategori eller adress) och sedan bli guidad dit med såväl röststyrning som bilder på navigatorn. Du kan välja om du vill ha kartor över Sverige, Skandinavien, Europa eller hela världen, och det finns massor av olika navigatorer med olika funktioner att välja mellan.

Svenska Wikipedia om GPS:
Navstar GPS, vanligen kallat för GPS, akronym av Navigation Satellite Timing and Ranging Global Positioning System, är det enda användbara systemet för satellitnavigering som drivs av det amerikanska försvarsdepartementet. GPS utvecklades under 1970-talet men sattes inte i drift förrän i maj 1994. En uppsättning av mer än 30 satelliter är idag i drift, som ger möjlighet för alla med en GPS-mottagare att bestämma sin position (longitud, latitud och altitud), oavsett väder, dag som natt och var som helst på jorden.

Genom att handla GPS-navigatorer på nätet sparar du oftast flera hundra kronor upp till flera tusenlappar för precis samma enhet som finns i den traditionella butiken!Pixmania
Hos den stora hemelektronikbutiken Pixmania kan du köpa många olika GPS-produkter och GPS-tillbehör. En fördel med Pixmania är att du enkelt kan välja olika paket och spara hundralappar. T.ex. om du vill köpa en Tom Tom, Navman, Navigon navigator eller liknande kan du lägga till extra kartor för rabatterade priser.


Misco
På Misco webbutik kan du köpa GPS:er i alla prisklasser.


Snuffisportalen Prisjämförelse
Det är alltid bra att jämföra priser innan du handlar, framför allt då det är områden med så stort utbud som GPS. På Snuffisportalen kan du söka enkelt och snabbt.


 

 

 

 

Copyright © Snuffisportalen och Snuffis Webbproduktion 2006
Allt material på denna webbplats är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. För information om cookies, klicka här.
Sitemap | Om webbsidan | Kontakta oss