Utanpå
» Hjul och fälgar
» Belysning och neonljus
» Spoilers och sidokjolar
» Dekaler
» Bilvårdsmedel och olja

» Reservdelar

Inuti
» Stereo och högtalare
» GPS och navigation
» DVD-spelare och skärmar
» Telefoner
» Inredning

Byt bil
» Annonser
» Auktioner
» Ny bil

» Biltester

Tanka o betala
» Bensinbolag 
» Billån
» Betal- och kontokort

Böcker o tidskrifter
» Bilböcker
» Biltidningar

 

Bilvårdsmedel och olja

Att vårda sin bil är precis lika viktigt som att vårda sig själv om man vill att bilen ska hålla. Vissa tycker att bilvax och liknande produkter är väldigt dyra, men på nätet kan man hitta det mesta 10-50% billigare än i butik.

Information om motorolja från Svenska Wikipedia:
Motoroljan har flera uppgifter. En uppgift är att smörja, det vill säga att hålla friktionsytorna i motorn åtskilda. En annan är att kyla genom att transportera bort värme. Motoroljan har även en rengörande funktion. Motoroljor måste fungera under svåra driftbetingelser. De måste vara pumpbara vid låga temperaturer och ändå ha förmågan att bilda en smörjfilm vid höga temperaturer. Dess viskositet får alltså inte variera för mycket med temperaturen. Det finns tre huvudtyper av motorolja, nämligen mineralbaserad olja, delsyntetisk olja och helsyntetisk olja. Eftersom motoroljan har en rengörande funktion, blandas den med tiden upp med främmande ämnen. Därför måste motoroljan bytas med jämna mellanrum. Då skall i regel även motorns oljefilter bytas. Oljebytesintervallen specificeras av motortillverkaren. Under vissa motorers inkörningsperiod måste oljan bytas oftare än när motorn är inkörd.Webcar 2000
Här kan du köpa massvis av bilvårdsprodukter, bilvax, oljor osv.  


Stackens Bilvård
Den här webbsidan är uppbyggd av en sann entusiast som har lagt upp en mycket bra och prisvinnande bilvårdssida på nätet. IW har skrivit: "Stacken är ett bilvårdsforum där du hittar massor av tips på hur du underhåller och renoverar din bil. Handtvätt, vaxning och reparation av lackskador är bara några av de områden som behandlas. Det här är en sajt som minst sagt är ovärderlig resurs för dig som har en hobbybil."


Auto Motor o Sport
Ett stort test på bilvax. 


 

 

 

Copyright © Snuffisportalen och Snuffis Webbproduktion 2006
Allt material på denna webbplats är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. För information om cookies, klicka här.
Sitemap | Om webbsidan | Kontakta oss